2009. április 10., péntek

Kellemes Húsvétot minden kedves olvasónknak!... :-P

Megérkezett a hazai kis csomag, jól mutatnak a mikró tetején a korallokkal...

2009. április 9., csütörtök

South Point - Green Sand Beach...

Végre szabadnap ugrok ki az ágyból, hajnali hétkor. A többiek azt mondták hogy korán kell menni nehogy sokan legyenek. A délelőtt le akarták tudni a strandot, mert kb egy órányi sétára van az út végétől, és ha jól kitikkadunk a rekkenő melegben, nem esik jól a séta vissza a meleg kocsihoz.
Első megálló: South Point. Az USA legdélibb pontjáról van szó (É 19), amit gondolom valami tábla is jelez, noha én ilyet nem láttam.
Kis csapatunk mindjárt a meredek sziklafalhoz sietett. Gyönyörű kilátás, és valami barlangos-mélyedéses-jajjdekirályahogyittlocsogavízésdemilyenmély fogadott minket.Itt különösebben nem időztünk sokat, megindultunk...Már kissé unom leírni hogy megint teljesen más volt a táj. Az aprószemű sárgás homok a hazai löszgyepek világát juttatta eszembe, meg hogy ilyen lehet a préri az USA közepén is...Valamint hosszasan tanakodtam hogy a löszmélyút most akkor magyar találmány-e...Ahogy közeledtünk persze egyre zöldebb lett a homok a képzeletemben, már-már igazi kryptonit-erdőt reméltem találni a sarkon túl. Hát csodák csodájára ez nem következett be. A homok inkább szürkés, mint zöldes. Már a kryptonit után. Csak úgy magában igen szép és érdekes. A telepeinken a vulkáni eredetű kövek (tehát mind) rejtenek zöld kristály-zárványokat. Ezen a parton a sima homok nem olyan fekete mint általában, hanem sárgás és sok a gondolom idemosódott zárvány...T-Tam ért oda elsőnek. Le se tagadhatná hogy ő is indonéziai... :-)A korai indulásnak meg volt a gyümölcse, sehol egy ember, se lábnyom, csak az érintetlen természet... Csodás volt...Hazafele megint megálltunk South Point-ban, hogy leugorjunk a szikláról...

http://www.youtube.com/watch?v=t5r9nDCidPw

Ja igen, és persze a videó arról hogy hogyan illik köszönteni az ide tévedt vendéget... :-)

http://www.youtube.com/watch?v=7j6RW_HldvU&feature=channel_page